Visgraat parket

Visgraat parket wordt vaak door ons geplaatst en dit v-vormige legpatroon is waarschijnlijk het meest bekend. De naam visgraat parket is uiteraard te herleiden naar de gelijkenis die het patroon vertoont met de graten van een vis. Bij visgraat vloeren worden de kopse zijde en lange zijde van de plankjes haaks op elkaar gelegd in een hoek van 90°. Een visgraat vloer wordt vaak afgewerkt met een band en/of bies in kleurcontrasterende houtsoort (wengé en maple bijvoorbeeld).

Visgraat parket

Bron: Houzz.com

Waarom BVO Vloeren?

BVO Vloeren heeft zich gespecialiseerd in het op ambachtelijke wijze plaatsen van traditioneel parket. Strookjes massief hout worden ter plekke handmatig in een gekozen patroon gelegd op een eiken tussenvloer. Dit maakt traditioneel parket uitstekend geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. Een eeuwenoude werkwijze toegepast op de techniek van nu…

Wilt u meer weten over het laten leggen van een visgraat vloer? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen op onze contactpagina of te mailen naar info@bvovloeren.nl. Bellen mag natuurlijk ook, dat kan op 06-41944299.