Verouderde vloeren | Interieurtrend – Beach House

29 augustus 2014

De zomervakantie ligt weer achter ons. Het is niet moeilijk om terug te verlangen naar die lounge stoel met uitzicht over zee, het zand tussen je tenen, de zon op je gezicht….Met het creëren van een beach house sfeer in je interieur zorg je voor een permanent vakantiegevoel! Inspiratie voor de realisatie van de juiste sfeer vind je op ons Pinterest bord BEACH HOUSE

Oké, we hebben in ons landje geen azuurblauwe zee of palmbomen, maar zijn wel gezegend met kilometers strand. Een beach house sfeer past daarom verrassend goed in ons Nederlandse klimaat. Tenzij je één van de gelukkigen bent die in het bezit is van een eigen zomerverblijf aan zee, is het een beetje to much om direct je hele huis onder handen te nemen. Sommige ruimtes lenen zich echter perfect voor een strand thema. Denk aan de slaap- en gastenkamers en natuurlijk de badkamer. Een aantal zaken zijn belangrijk om een goede basis neer te zetten:

Een absolute must (want natuurlijk preken we voor eigen parochie) is een verouderde houten vloer. Het liefst met een verweerde uitstraling. Wit- en grijspigmenten (subtiel of dekkend aangebracht) geven diepte. Het is zelfs mogelijk om vloerdelen te laten bleken of zandstralen, zodat een echte driftwood look bereikt wordt. Natuurlijk kun je deze stoere vloeren ook als (accent)wandbekleding toepassen.

Verder een ingetogen kleurenpalet met als basis vaak wit. Zachtgrijs, lichtbeige en frisblauw vullen dit aan. Shutters of louvrepanelen vormen sfeervolle raambekleding, samen met transparante of rustieke stoffen. Meubelstukken zijn van (oud) hout, geverfd of geschuurd. De gekozen materialen zijn altijd geïnspireerd op de natuur; (versteend) hout, riet, bamboe, touw en steen.

Het interieur is af met toepassing van de juiste accessoires. Grote kussens, lantaarns en natuurlijke vondsten zoals koraal en schelpen. Maak mooie stillevens van je op het strand gevonden voorwerpen of verwerk deze op andere wijze: leuk er foto- en spiegellijsten, lampen en sfeerlichten mee op. Op Pinterest vind je talloze voorbeelden, wij maakten alvast een selectie. 


« Terug naar het overzicht